форум

Форумът Powers Summit събира политиката и бизнеса

Два дни след местните избори – представители на изпълнителната и законодателната власт заедно с някои от новоизбраните кметове ще се срещат с представители на българската индустрия и гражданското общество, предаде репортер на БНР. 

На форума Powers Summit ще бъдат представени приоритети по четири основни теми: здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие и бранд „България“.

Сред участниците са премиерът Николай Денков, както и министрите на финансите, икономиката, образованието, енергетиката, здравеопазването, иновациите, електронното управление, екологията и земеделието

В срещата се включват и  ръководители на държавни регулаторни агенции и браншови организации.

Освен представителите на изпълнителната власт пред бизнеса ще говорят и депутати от парламентарните партии. Какво ще обещаят те на индустрията се очаква да се коментира днес в рамките на форума, наречен Българския Давос.

Форматът е замислен като среща между властта и бизнеса, за да се търсят решения на проблеми от секторите, здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие, предприемачество, образование и бранд „България“.

Специален панел „Бизнесът говори“ ще е посветен на въпроси на браншовите организации и на прагматичните решения, за които трябват и действия от страна на държавата. Либерализацията на енергийния пазар е една от ключовите теми. Ще се обсъждат и промени в методиката за изчисляване на таксата за битови отпадъци, както и създаването на технологични професионални гимназии във всички областни градове на страната.