Microsoft

Бившият изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман се присъедини към Microsoft

Главният изпълнителен директор на Microsoft Corporation Сатя Надела обяви в понеделник, че бившият главен изпълнителен директор на OpenAI – Сам Алтман и неговият бивш президент Грег Брокман ще се присъединят към технологичния гигант.

Надела добави, че Microsoft остава ангажиран с партньорството си с OpenAI след неотдавнашната промяна в ръководството на компанията, която разработи ChatGPT.

„Ние оставаме ангажирани с нашето партньорство с OpenAI и имаме доверие в нашата продуктова пътна карта, нашата способност да продължим да правим иновации с всичко, което обявихме на Microsoft Ignite, и в продължаването на подкрепата на нашите клиенти и партньори“, написа Надела в социалната медия X.

„Очакваме с нетърпение да опознаем Емет Шиър и новия ръководен екип на OpenAI и да работим с тях. И ние сме изключително развълнувани да споделим новината, че Сам Алтман и Грег Брокман, заедно с други колеги, ще се присъединят към Microsoft, за да ръководят нов изследователски екип за напреднали технологии, базирани на изкуствен интелект“, добави той.

Сам Алтман беше отстранен от ролята на шеф на OpenAI миналата седмица, след като бордът заяви, че „вече няма доверие“ в неговото ръководство.