Денят на намаленията: Промоции от 20 до 70% привличат клиенти в моловете

Много хора се възползват от обявения „черен петък“ в Софийските молове, показа репортерската проверка на Евелина Стоянова. 

На по-ниски цени ще продават търговците и през почивните дни – събота и неделя. Пазарува се всички – от бижута, до пижами и бельо. Намаленията са от 20 до 70 процента. 

В Бургас при слаб интерес преминава Черния петък, в който се предлагат намаления в много от търговските обекти. Един от големите търговски центрове в града беше почти празен тази сутрин, а част от хората не знаеха, че могат да се възползват от отстъпки. По традиция последния петък на ноември повечето магазини обявяват намаления с цел увеличаване на продажбите. 

При проверка в един от МОЛ-овете в Бургас стана ясно, че не всички магазини предлагат намаления заради Черния петък. Хората коментират:

„Нямахме отстъпки днес. Имахме на 10,11 и 12-и ноември.“ 

Много от хората не знаеха, че днес могат да се възползват от намаления:

„Ние само се разхождаме, даже бях забравила, че е петък. Не знаехме, че днес има отстъпки.“

„Не видях да има някакви фрапиращи намаления.“

От 10 до 40% са отстъпките, които се предлагат в търговските обекти. Надписи „Черен петък“ има на много от тях. Най-големи намаления има в козметичните магазини. Реални ли са те:

„Направиха ми 22% отстъпка. Определено е реална отстъпката, тъй като миналата седмица купихме други два продукта и нямаше намаление.“

От асоциацията „Активни потребители“ съветват да се гледа крайната цена на стоката, а не процента на намалението. В много от търговските обекти намаленията продължават до края на седмицата.