САЩ

В САЩ ще подпомагат „укрепването“ на инвестициите в малкия бизнес със заеми за 50 млрд. долара

Администрацията на американския президент Джо Байдън  планира  да подпомогне „укрепването“ на  инвестициите в селския и дребния бизнес с отпускането на още заеми на стойност 50 милиарда долара.

Отбелязва се, че по време на управлението на Джо Байдън са подадени 14,6 милиона заявления за стартиране на малък бизнес, което  се смята като рекорден брой до момента.

От Белия дом ще инвестират и 50 милиона долара от средствата на Американския спасителен план в над 10 000 малки предприятия.

Още през август вицепрезидентката Камала Харис обяви, че администрацията ще инвестира 125 милиона долара, с които да бъдат подкрепени дребни предприемачи в  райони, където определени бизнеси не са добре развити.

С това: „Байдъномиката продължава да демонстрира, че и собствениците на малък бизнес могат да имат възможности за  развитие“, каза Харис тогава, а сега  заявява ,че  последните две години са били „най-успешните  за малкия бизнес“.

„Малките предприятия са повече от двигателите на нашата икономика. Те са спойката, която държи нашите общности заедно“, написа и президентът Байдън в социалната платформа Екс (бивша Туитър).