ТикТок

Компанията майка на TikTok работи върху инструменти за създаване на чатботове

Компанията майка на TikTok – ByteDance Ltd. разработва платформа, посветена на създаването на нови чатботове, базирани на изкуствен интелект (ИИ, AI), които потребителите ще могат да правят сами, съобщи в понеделник South China Morning Post (SCMP), цитирайки меморандум на компанията, с който се е сдобило изданието.

Платформата, описана в документа като начин „за изследване на нови генеративни ИИ продукти и как те могат да се интегрират със съществуващите“, се очаква да бъде пусната до края на декември като публична бета версия.

Източник от ByteDance добави, че компанията също така е започнала да разработва програма за изкуствен интелект „от текст към изображение“, която прилича на Midjourney, подобна платформа, собственост на едноименната компания.

Midjourney е програма и услуга за генеративен изкуствен интелект, създадена и хоствана от базираната в Сан Франциско независима изследователска лаборатория Midjourney, Inc.  Тази програма генерира изображения от описания на естествен език, подобно на DALL-E на OpenAI и Stable Diffusion на Stability AI.