ЕVN „Електроразпределение“ Юг въвежда услуги, които да облекчат гражданите

ЕVN „Електроразпределение“ въвежда услуги и реализира проекти, които да облекчат гражданите в контактите им с дружеството. Една от първите е отделянето на бизнес клиентите от потока битови потребители, което улеснява работата на бизнеса. Това каза на брифинг Здравко Братоев, заместник-председател на Съвета на директорите на компанията. По думите му разделянето на бизнеса от битовите клиенти се извършва през последните осем месеца, за което време в Клиентски център – Север са били обслужени 5400 представители на бизнеса. По думите на Петър Костадинов, ръководител отдел „Комуникации, бизнесмените вече могат ефективно да планират времето си, като ангажират определен час за посещение в центъра.

Предстои дружеството да пусне онлайн клиентски портал за искания за присъединяване към електромрежата, което трайно ще облекчи клиентите, каза Братоев и уточни, че това е сред най-търсените услуги, предлагани от „Електроразпределение“ Юг. Целта е клиентите да не идват до офисите на EVN, а да подадат необходимите документи онлайн, а след това да имат възможност да проследят хода на движението им в институциите, обясни Братоев. Порталът ще предлага онлайн обслужване и за смяна на електромер или на титуляр на партида. Очаква се системата да е готова до август и да заработи през септември.

Братоев съобщи още, че за 17-те години, откакто EVN е в България, са направени около два милиарда лева инвестиции в инфраструктура и услуги. Това включва изграждане на 23 хил. км нова и обновена мрежа, монтирани са 1 100 000 дистанционни електромера. За същия период с 40 на сто са намалели авариите и до седем процента – технологичните разходи.