//

„Амазон“ обещава да направи отстъпки, за да избегне огромна глоба от ЕС

Американската компания за онлайн търговия „Амазон“ (Amazon) предлага да направи определени отстъпки, за да бъде прекратено разследването, което в Европейския съюз провеждат срещу нея за евентуални нарушения на правилата в областта на конкуренцията. Това съобщиха регулаторните органи на ЕС, цитирани от Ройтерс.

Технологичният гигант предлага да не използва маркетинговите данни, които е събрал от търговците, използващи нейната платформа, за да продава по-успешно своите продукти. Освен това „Амазон“обещава да представя по-добре офертите, които конкурентите й в търговията на дребно публикуват на нейната онлайн платформа.

Тя се ангажира да се отнася равноправно към търговците на дребно, когато представя офертите им в прозорчето „купи“ на платформата си. Освен това те ще имат правото да избират фирмите, които превозват и доставят продуктите им, вместо да бъдат принуждавани да използват само услугите на компании, с които „Амазон“ си партнира или притежава.

Целта на корпорацията е да избегне огромна глоба, която евентуална може да й бъде наложена от регулаторните органи на ЕС, отбелязва Ройтерс.