Заведенията с инициатива #Изисквайте Фискален Бон

„Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, с любезното НЕсъдействие на Министерството на финансите, стартират кампания в интерес на всеки един български гражданин, която този път се надяваме да бъде подкрепена от #ВСИЧКИ. HASHTAG: #ИзисквайтеФискаленБон“. Това пишат в позиция до медиите от СЗБ и БАЗ.

„Като асоциации, обединяващи ресторантьорския и развлекателен бранш, апелираме не само към нашите членове, но и към всички граждани, ползватели и клиенти на всякакъв вид услуги – заведения за хранене и развлечения, хотели, козметични салони, цветарски магазини, зъболекарски кабинети, автомонтьорски услуги, сергии за плодове и зеленчуци, таксита, интелектуален труд, посредници при сделки с движими и недвижими имоти, и др., да помогнем за събирането на данъци към държавата (защото ясно се вижда, че тя е безпомощна да го направи или поне не иска да го направи във всички сфери на икономическата дейност) – ИЗИСКВАЙТЕ своите ФИСКАЛНИ БОНОВЕ или ФАКТУРИ, като по този начин директно всеки един от нас ще помогне за изсветляването на бизнеса в България, а с това – и за подобряването на финансовата и икономическа обстановка в държавата“, пишат от организациите.

Те напомнят, че плащането на данъци от фирмите е пряко свързано с финансирането от държавния бюджет „на пенсиите на нашите майки и бащи, инвестициите в подобряването на инфрастуктурата на градовете, подобряването на здравеопазването, построяването на нови пътища, детски градини и ясли, по-добри условия на труд и заплащане в държавната администрация и още много други дейности, с които животът ни би бил по-добър. Нещо, което всеки от нас желае!

Говорете с вашите приятели, деца и внуци, говорете с вашите родители, баби и дядовци. Обяснете им за инициативата, защото винаги сме вярвали, че всички ние, ЗАЕДНО, можем да живеем и да направим нашата родина по-хубава, по-красива, по-чиста и по-привлекателна за живеене!

Просто е – ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН/КАСОВ БОН!“, апелират от СЗБ и БАЗ

„Извършвайки плащане, без да получите официален документ, вие помагате на всеки един бизнес да работи, без той да си заплаща дължимите по закон данъци. Парите отиват директно в собствениците на фирми, вместо в бюджета. А това са НАШИТЕ пари! Нашите пари, които след това ще бъдат реинвестирани от държавата. Още повече, че по този начин ще елиминирате нелоялната конкуренция – понякога тя е насочена срещу вас, а понякога просто ще помогнете на свой приятел, занимаващ се с бизнес.

В продължение на инициативата, или като част от нея, всеки един от нас може да снима своите касови бележки (при желание може да заличава част от информацията) и да ги публикува в социалните мрежи с Хаштаг: #ИзисквайтеФискаленБон

Обръщаме се към държавата и националните медии с апел да спомогнат при реализирането на идеята, като отделят нужните време и средства за популяризирането й. Обръщаме се и към всички публични личности с призив да дадат пример, за да постигнем добри резултати и покажем, че всички заедно можем да си помогнем взаимно“.