DEV: Challenge Accepted

Сигурност на приложенията и кариера в ИТ: SigmaSoftware на ChallengeAccepted

В продължение на два последователни дни, на 30 септември и 1 октомври, София ще бъде домакин на известната поредица от събития Challenge Accepted. В последния ден на септември DEV: Challenge Accepted ще стартира като целодневна специализирана конференция за разработчици на софтуер от всички нива и опит. Събитието ще се проведе в София Тех Парк и ще бъде достъпно безплатно чрез онлайн стрийминг.

Тази конференция ще се фокусира основно върху най-новите тенденции и технологии в индустрията, като ще предостави на участниците ценни идеи от професионалисти в бранша, представляващи компании като Google, Wix, Lifesum, Vay и много други. Сред изтъкнатите лектори ще бъде софтуерният архитект Владислав Плотник от шведско-украинската ИТ компания Sigma Software. С над 17-годишен опит в разработването на сложни софтуерни решения Владислав може да се похвали със сериозна експертиза в областта на бизнес анализа, системния дизайн и кодирането. Той е бил лектор на няколко конференции, включително The Developers Conference в Бразилия и Open Tech Week в Украйна, където е споделял своите прозрения и знания с технологичната общност.

На DEV: Challenge Accepted в София Влад ще изнесе лекция, озаглавена „Изграждане на кариера като софтуерен архитект: „Какво да правим и какво не“. Въз основа на личния си път от разработчик към архитект Владислав ще ни запознае с основите на ролята на архитекта, предизвикателствата, с които архитектите се сблъскат, и ще даде насоки на разработчиците, които се стремят да поемат по този кариерен път.

На следващия ден, 1 октомври, централно място на сцената в София Тех Парк ще заеме QA: Challenge Accepted. Тази международна целодневна специализирана конференция е насочена към с ентусиасти, специалисти и мениджъри, занимаващи се с тестване на софтуер и осигуряване на качеството на софтуера. Организирано от QA общността в България, това събитие се провежда вече осем поредни години. Подобно на своя аналог, това събитие ще бъде достъпно безплатно чрез онлайн стрийминг. Конференцията ще обхване разнообразни сесии, обхващащи различни теми, които са от значение за специалистите по осигуряване на качеството на всички нива, с участието на лектори от Trivago N.V., MentorMate, ESW, Sahibinden.com и други водещи компании.

На QA: Challenge Accepted Sigma Software ще бъде представена от Дмитрий Терещенко, ръководител на отдел „Информационна сигурност“. В своята роля той отговаря за опазването на данните и системите на компанията от киберзаплахи, като си сътрудничи тясно с други отдели за прилагане на най-добрите практики в областта на информационната сигурност.

По време на презентацията си в София, Дмитрий ще разгледа темата за защита на вашето приложение чрез Secure SDLC. Той ще преведе участниците през Secure SDLC (Secure Software Development Lifecycle) – рамка, която вдъхва увереност при изграждането на сигурни приложения. Дмитрий ще премине през различните фази на рамката Secure SDLC, като започне от планирането и проектирането и завърши с внедряването и поддръжката. Освен това той ще разясни как да се идентифицират и намалят рисковете за сигурността на всеки етап от разработката, като се гарантира, че приложенията отговарят на индустриалните стандарти и разпоредби.