Duo ad graeci tamquam interesset, putant iuvaret vel ad. Id stet malis tritani est.

Проект „Младежка заетост +“ ще помага на 15 200 младежи да започнат стаж или обучение

По проект „Младежка заетост +“ 15 200 неактивни или безработни младежи ще бъдат подпомогнати за включване на пазара на труда, съобщават от пресцентъра на Агенцията по заетостта. 

Дейностите по проекта ще улеснят прехода на младите хора (на възраст от 16 до 29 г.) от образование към заетост и ще им дадат възможност да натрупат ценен професионален опит, необходим за заемане на свободни работни места, заявени от работодателите, коментират от ведомството. 

На неактивните и безработните младежи „Младежка заетост +“ може да осигури подкрепа чрез стажуване при работодател за период от шест до девет месеца; обучение по време на работа, с времетраене не повече от шест месеца; осигуряване на средства за обществен транспорт от и до работното място на младежите за първия месец от стажа/обучението по време на работа/субсидирания период на заетост и др. 

Новият проект „Младежка заетост +“ е по Програма „Развитие на човешките ресурси” за периода 2021 – 2027 г. Той се изпълнява от Агенцията по заетостта, а повече подробности за условията може да намерите тук.